SAMTYCKE – MICRONEEDLING

Informerat samtycke

Microneedling

 

Mikronålning eller microneedling är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. När pennan flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina mikrokanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt.  Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxtfaktorer frigörs.

Under behandlingen kontrollerar behandlaren enkelt behandlingsdjupet och hastigheten vilket gör behandlingen effektiv, snabb och individanpassad.

Mikronålning har även en möjlighet att riktas mot problemområden som exempelvis:
– korrigering av ärr, hudbristningar, akneärr och rynkor

– vitalisering och hudföryngrande, behandling av pigmenteringar

– aktivering av vilande hårsäckar.

En microneedlingkur kan beroende på syfte innefatta 1-6 behandlingar med ca 4-6 veckor mellan varje.

Direkt efter en behandling kan en  lätt rodnad och svullnad uppstå  samt att huden hettar och svider lite. Denna lägger sig detta efter ca 1-2 dagar. Huden kan komma att kännas torr och stram efter behandlingen och du kan flaga i huden efter ca 2 dagar.

Kund bör tänka på hygienen efter en microneedlingbehandling och byta örngott och handdukar samma kväll. Undvik solning, intensiv träning, bastu och bad, starka hudvårdsprodukter som retinol eller andra hudbehandlingar de närmsta dagarna efter en behandling. Använd alltid SPF efter din behandling. Huden är återställd efter ca. 5-6 dagar.

Om du har en benägenhet för keloida ärr, använder roaccutan eller har använt det inom 6 månader, är gravid eller ammande, har öppna sår så bör du undvika behandling med microneedling.

Genom min underskrift medger jag att jag är över 18 år, jag har förstått och fått tillräcklig information (muntligt och skriftligt) om behandlingen för att jag ska kunna fatta ett informerat beslut. Jag har fått betänketid efter min konsultation för att besluta att gå vidare med behandling. Behandlaren har fått alla relevanta uppgifter om min sjukdomshistoria, medicinering och eventuella tidigare ingrepp eller injektionsbehandlingar som jag varit både nöjd och missnöjd med. Jag har även fått möjlighet att ställa frågor kring behandlingen(ar) som diskuterats under konsultationen.

 

Vi tackar för du har valt oss som din personliga skönhetsklinik.