PÅ ALLAS LÄPPAR

posted in: Uncategorized | 0

 

Ett par vackert formade läppar kan göra väldigt mycket för ansiktet och är en av Forma Vita mest populära och efterfrågade behandlingar. Vi lät legitimerade sjuksköterskan Magdalena på kliniken berätta mer om vackra läppar och hur man får dem.

 

Berätta Magdalena, vad finns att göra med läppar?

Alla människor har olika mycket volym och olika former på läpparna så det man vill är att ha ett naturligt resultat och man vill framhäva individens unika läppform.

 

Det låter bra men hur uppnår man det?

Det kan man göra på olika sätt, man måste titta på balansen överlag till hela ansiktet, man kan till exempel återställa volymförlust med filler, vi har ju små fettkuddar i läpparna som blir mindre när vi åldras och man kan återställa volymen där. Man kan också förstärka och jämna ut formen på läpparna, en del vill förtydliga och få en mer markerad amorbåge. En del har lite asymmetriska läppar och då kan man hjälpa till att jämna ut formen på dem.

Använder man samma material till samma resultat?

Man använder inte samma material på alla läppar, det skulle jag inte säga. Det beror på hur läppen är men man vill ju ha en så mjuk och följsam filler som möjligt. Det är inte samma filler som du använder när någon vill ha en mer markerad käklinje eller kindben.

Så det finns olika läppfillers och kan man få olika utseende på läppen beroende materialet?

 – Precis, det finns olika fillers som är olika följsamma. Om jag tex har en läppfiller som är bra för läpp, och beroende på vad du vill uppnå, så använder jag den fillern på olika sätt, jag använder snarare olika tekniker. Man kan jobba med Cannula som är en lång, trubbig nål. Sedan kan man använda en vassare nål och jag brukar kombinera tekniker, börjar med den långa trubbiga nålen för att återställa volymförlust och om jag ska definiera läppen, eller göra en tydligare amorbåge. Då brukar jag använda en vass nål och gå in och finlira lite.

Hur länge sitter det?

Det kvarstår 6-24 månader beroende på en mängd faktorer som typ av produkt, injektionsdjup, muskelpåverkan och livsstilsfaktorer som rökning och solning.

 

Något annat du vill berätta hur du tänker kring att lägga en läppfiller?

 – Jag jobbar ofta i steg, ibland kan man behöva göra en behandling tre gånger under en period för att nå det bästa resultatet och det brukar hålla bättre då. Då det är så mycket muskler runt munnen så är det inte ovanligt att man brukar behöva underhålla en läppbehandling mer regelbundet än andra behandlingar.

 

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Man kan återställa volymförlust, man kan förstärka formen, konturen på läppen. Jämna ut och göra dem mer symmetriska.

 

Är det smärtsamt?

Man får bedövning så det brukar inte vara så smärtsamt.

 

Går det trender i läppar?

­­– Vi försöker här på kliniken alltid få ett så naturligt resultat som möjligt och bevara och bibehålla personens läpp, det är den man utgår ifrån. Man måste se till individens unika läppform. Man kan inte göra samma behandling på alla. Man ska ju lyssna på patientens önskemål men om någon har en väldigt tunn läpp eller någon med väldigt fylliga läppar, ja då har man helt olika utgångslägen. Man måste se till hela personen, man vill ha en harmoni, en balans.

Tusen tack Magdalena!

 Just nu har Forma Vita ett erbjudande t. o.m  28/2 hos Magdalena, Suzan och Annelie. Restylane Kysse nu 2990 kr för 1 ml  (ord pris 3990 kr) på bägge klinikerna, om du uppger ”Kysse ” i bokningen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *