Nyast i gänget på Blekingegatan är Nanne som vi tar tempen på idag.

 

Vad har du arbetat med tidigare?

 Jag har  varit ekonom i 20 år och skolade om mig till  hudterapeut när jag var 40 år. Alla trodde det var en 40-års kris men för mig var det 40-års lycka. Det är det bästa, bästa, bästa jag gjort. Bästa steget jag tagit i mitt liv och har jobbat som hudterapeut i nio år nu i mitt eget företag. Nu jobbar jag 50 % på med min egen klinik och 50 % här på Forma Vita.

 

Vad fick dig att välja yrket?

– Jag har alltid hållit på och pysslat med folk, haft spakvällar hemma, plockat allas bryn, jag har också ett vax-aggregat hemma så jag har vaxat alla mina kompisar men har inte riktigt fattat att man kan jobba som det, eller inte vågat. Trott man skulle ha ett vanligt, stabilt jobb som ekonom. Men så kom jag hem till min man och berättade att jag ville bli hudterapeut och han sa bara “Det har jag vetat hela tiden, det är bara du själv som ska fatta det”. Då sa jag upp mig och min pappa blev så förbannad på mig. Man säger inte upp en fast tjänst, man dör på sin post och hudterapeut! Vad är det liksom? Han blev så arg men det  är det bästa jag gjort som sagt. Och nu när jag driver eget så är inte lika läskigt med ekonomi, inte med sociala avgifter och momsdeklaration, jag gör ju allting själv. Det är bara årsbokslutet jag lämnar ifrån mig. 

 

Finns det någon behandling du tycker är extra spännande?

– Jag älskar ju de vanliga, klassiska ansiktbehandlingarna som portömningar för det blir så fint och även om man håller på med syror och sådant så måste man ibland få ut talgen och allting också. Så en vanlig ansiktsbehandling med mina händer, ingenting i mellan, Det gillar jag. Hantverket. 

 

Vad driver dig på jobbet?

– Att pyssla om människor, det var därför jag slutade med siffror för jag älskar att jobba med människor och ta hand om. Det är mitt kall tror jag. 

 

Berätta en fun fact om dig själv.

 Jag är världsmästare på att klia  på ryggar. Så bra att min man vill att jag ska öppna en Klieria. Han tycker jag ska ha det på menyn, som en behandling att kunna välja på. Som 15 minuters kli på ryggen, Jag har fyra monster hemma jag får klia, min man, mina två barn och min hund.

 

Hur ser du på branschens utveckling i framtiden?

 Det är så knasigt nu med ekonomi och oroligheter så tror jag folk ännu mer vill och behöver bli ompysslade. Det märktes mycket under covid, när man inte fick kramas eller vara nära. Det blev väldigt, väldigt påtagligt. Till och med en kund som hittade på ett nytt ord, “beröringssvält”. Det är en så hård värld därute  och man vill bli ompysslad.