MITT HUSMORSKNEP MOT MELASMA

posted in: Uncategorized | 0

 

 

 

Jag har ju de senaste åren drabbats av melasma som är en form av hyperpigmentering som oftast uppstår på kinder, näsrygg, panna och överläpp. För min del är det värst på överläpp vilket gör att det ser ut som om jag har mustasch vilket inte är superkul förstås. Jag har lagt ut tusentals kronor på  att hitta bra concealers som har hög täckningsgrad men inget klarar riktigt att dölja pigmenteringen ändå. Jag är just nu under en pågående behandling med nya Reverse som är en stegbehandling men bokade en resa till Grekland innan Nanne på Forma Vita påbörjade behandlingen. Nu har jag gjort två behandlingar och vet ju att solen i Grekland kommer trigga igång pigmenteringen igen.

 

Så jag har hittat ett eget sätt. Jag har solskydd 50, och keps men det hjälper väldigt lite. Solen påverkar  melasman då. Så jag sätter på mig tre plåster, två under ögonen och ett på överläppen. De är klart att folk stirrar men det struntar jag i. Allt kämpande med att få bort de mörka fläckarna är förgäves efter 10  minuter i solen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *