Kurs en söndagsmorgon med dr Löfving, neurolog

En söndagsmorgon samlas Forma Vitas behandlare på kliniken för frukost och för att välkomna Håkan Löfving, neurolog och en av de bästa i Sverige på behandling med neuromodulatorer. Det blir en lång kursdag och den första av fler där vi skall få lära oss mer om behandlingen av bruxism, migrän, svettningar och rynkbehandlingar.

Håkan jobbar i Göteborg där han i huvudsak behandlar olika smärttillstånd men han gör även estetiska injektionsbehandlingar. Håkan är dessutom en av Sveriges mest erfarna och meriterade neurologer när det kommer till behandling av migrän. Vi får alltså lära oss av den bäste.

Allt har ett samband och skall vara i balans

 Håkan förklarar att mellan de olika muskelgrupperna runt om huvudet så finns en balans och ett samspel och om det störs så kan smärtor uppstå. 

Efter snart 30 års erfarenhet av behandlingar med neuromodulatorer, har Håkan använt de flesta läkemedelsmärkena på marknaden. 

Under dagen har vi teori och Håkan är generös och delar sin kunskap som han förvärvat genom yrkeslivet. Som sagt så är det mycket teori men även fall ur verkligheten samt att vi får klämma o känna på varandra för att identifiera olika muskler, fundera över optimala doser osv.

Ett hantverk?

 Vi förstår ganska snabbt att mycket av detta är är ett rent hantverk kombinerat med gedigen anatomisk och medicinsk kunskap. Det har för oss som vårdgivare alltid varit helt klart att läkemedel som de vi lär oss om idag endast skall vara i händerna på personer med en adekvat medicinsk legitimation. En förhoppning är att inkorrekt användning har minskat sedan införandet av Lagen om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar. Dessa läkemedel i rätt händer kan göra mycket nytta medan de i fel händer skapar ryktesspridning och tråkig felbehandling vilket gör att personer som verkligen kan ha nytta av dem drar sig för att verkligen bruka dem.

Nu ser vi på Forma Vita fram emot nästa kurstillfälle. Trots att de flesta hos oss är erfarna behandlare tyckte alla att denna genomgång var något alldeles särskilt. Vi tackar Håkan och önskar honom all lycka med nya klinikprojektet i Göteborg. Fram emot våren kommer dr Calle att besöka Göteborg för att lära Håkans personal allt han han om estetiska fillerinjektione.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *