IPL, världens bästa hudförbättrare

posted in: IPL | 0

Glow från grunden och naturlig look med minimalt med make up, har denna trend puttat igång den lavinartade ökningen av ipl-behandlingar som vi ser på kliniken just nu? Nu och ett par månader till är det lämpligt att passa på om du vill göra en kur med ipl för att förbättra hudstrukturen, minska solskador och pigmenteringar och även störande, ytliga blodkärl. Dessa behandlingar bör nämligen utföras under den solfattigare delen av året.

Hur fungerar ipl?

Ipl är en typ av ljus vars energi söker sig till färg. Därför går det att som på bilden ovan reducera ytliga blodkärl med hjälp av ipl. Energin, värmen, från lampans korta blixt söker sig till de röda kärlen som skrumpnar ihop och försvinner. 

Efter en kärlbehandling i ansiktet är det mycket vanligt att du blir svullen. Det kan vara bra att ta med detta i beräkningen när du planerar in din behandling. Ifall du känner att du inte vill visa dig svullen på ditt arbete så kan du exempelvis boka din behandling en torsdag, ta ledigt fredag och sedan hinna svullna av under helgen.

Solskador och pigmenteringar

Det är ofta fördelaktigt att behandla i en kur om åtminstone tre ggr med 3-4 veckor emellan. Då börjar behandlaren att skala av pigmenteringar för att sedan gå vidare till eventuella kärl. Blodkärl kräver nämligen en högre mängd energi än pigmenteringar för att elimineras varför det säkerhetsmässigt är bäst att ta dem i den ordningen.

På bilden har endast en behandling för att avlägsna pigmenteringar gjorts. Efter en pigmentbehandling mörknar pigmenten och stiger till hudytan för att försvinna efter 7-10 dagar. Under den tiden ser huden lite mörkprickig ut.

Innan en behandling måste du komma på konsultation hos någon av våra behandlande sjuksköterskor eller hudterapeuter. Detta för att vi skall se att du är en lämplig kandidat som vi kan utföra en både säker och effektiv behandling på.

Enstaka behandling av ansiktet kostar 2400 kr och en kur om 3 ggr att förbruka inom 3 mån kostar 5400 kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *