Gänget på Forma Vita – Calle Westerby

posted in: Uncategorized | 0

 

 

Vi kör vidare på presentationen av våra medarbetare på Forma Vita. Mest för att vi tror på det personliga och nära men också för att ni ska få ett ansikte och en inblick i vilka ni möter när ni kommer till kliniken. 

Näste man är Dr Calle som är grundare och ägare till Forma Vita. Oerhört kunnig, leg. läkare och specialist inom allmänmedicin. Dr Calle har arbetat med de flesta stora företagen i branschen och dess produkter och är sedan flera år medlem i AMI (Allergan Medical Institute-faculty) och håller i utbildningarna för Allergan.

Många som bokar tid vill gärna komma till Dr Calle men vi vill även slå ett slag för att alla våra behandlare är oerhört kompetenta och kunniga.

Vad har du arbetat med tidigare? 

Jag började min yrkesbana som 16 åring, frukt och grönt på ICA i Bredäng. Efter 3 årig gymnasieutbildning till frisör blev jag fast i skönheten. Med avbrott för militärtjänsten där jag tjänstgjorde som sjuktransportman blev jag nyfiken på människan och sen kunde jag inte låta bli att plugga vidare. 

Tack vare komvux hamnade jag till slut på läkarlinjen. Som född entreprenör startade jag två olika vårdenheter, en i Nacka och en på Värmdö. 

Under perioden då Stockholms vårdval infördes och fler och fler nätläkare tog över marknaden försvann stora resurser och även mitt driv att försöka göra något spännande av primärvården. Det syns nu hur effekterna av vårdvalet gjort med primärvården som inte lockar nya läkare, vårdcentraler som gapar tomma på personal.  

Vad fick dig att välja yrket? 

Det är inte mitt yrke; det är min hobby. Den dagen det blir ett yrke slutar jag.  

Någon behandling du tycker är extra spännande?

Trådar är på stor frammarsch och erbjuder nya och fina möjligheter att lyfta, strama upp utan att fylla ansiktet med volym. Kombinationen med lite volym och hudstruktur blir fantastisk. 

Sen vill jag slå ett slag för andra kollagenökande behandlingar som jag tror kommer starkt, något som mina kollegor i Europa och Syd Amerika redan märkt. Harmonyca, trådar, Venus Viva och en mängd andra behandlingar som bygger kollagen och föryngrar huden känns extra intressanta just nu.

Vad driver dig på jobbet? 

Att ständigt sträva efter att bli skickligare och utveckla skönhetsbranschens rykte, säkerhetsfrågor, etiska värderingar samt arbeta med utbildning på alla nivåer.  

Fun fact 

Jag har en grävmaskin som jag älskar att gräva med, spelar inte så stor roll vart eller vad. Diken, vattenrör och potatisland. Om ni får chansen – gräv mer!  

Hur ser du på framtiden i branschen?

Mycket lovande när skönhet och psykologi blir en vetenskap – neuroesthetics, med fler studier i hur vår måendet påverkas av att småfixa lite med vårt utseende. Redan i dag har vi studier som visar tydligt positiv påverkan på stämningsläge med botulinumtoxin i vissa av ansiktets muskler.  

Jag skulle satsa på att öppen kirurgi blir något som kommer bli mindre och mindre vanligt. De minimalinvasiva ingreppen, trådar, endoskopiska (titthåls)-lyft, enzymbehandlingar som tar bort ärrvävnad, minskar fett etc. blir nog mer populärt. Säkert är att vi bara sett början. Skönheten är också en frisk kropp vilket gör att branschen innehåller även friskvård.  

Jag brinner också för att estetisk medicin blir en egen läkarspecialitet som i många andra länder. Det räcker inte med grundutbildning för att bli en skicklig injicerare. Det är en konstform med psykologisk påverkan och kräver även en mycket djupgående kunskap i psykologi, biomekanik och anatomi. 

Det som även krävs är en lång erfarenhet av produktanvändning för att kunna välja rätt ”färg” till konstverket. Utbudet av produkter är enormt och vi måste vara trogna forskning när vi väljer produkter som ska sitta länge i ansiktet.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *