FORMA VITA GÖR GOTT FÖR ANDRA

posted in: Uncategorized | 0

 

Som de allra flesta vettiga företag vill Forma Vita ta sitt sociala ansvar och har därför köpt in ett antal vattenflaskor där varje flaska är en del av ett vattenprojekt i Ghana. Flaskan är i 100% rostfri stålflaska med en pulverlackerade, kondensfria yta och flaskorna i Therm[EAU]+™ triple layer isolering håller innehållet över 43% varmare efter 12 timmar och 49% svalare efter 24 timmar.

Eaubottle har en fantastisk historia där barndomsvännerna Tomas och Björn bestämde sig för att göra skillnad genom sina vacuumflaskor och där en alldeles extra fin och smart återkoppling är att entreprenörerna hittar lokala välgörenhetsorganisationer och operatörer som ser till att spåra pengarna från varje enskild flaska till exakt en GPS-plats för den vattenbrunn som den finansierade. Bybor intervjuas och deras historia publiceras på kartonglådan där varje vattenbrunn har sin egen låda. Samlar man flera Eaubottle från olika brunnar får man flera berättelser att ta del av.

Man gillar ju väldigt mycket det personliga och nära i detta engagemang där rätten till rent vatten genomsyrar hela idén och där varje flaska ger rent vatten till en människa i Ghana i sju år. Eaubottle städar också haven eftersom locket på varje flaska består av 65% återvunnen havsplast, vilket tar bort drivfiskenät från haven.

Såklart Forma Vita vill vara en del av detta och det känns bra att ta sitt ansvar både ur ett socialt såväl som ett hållbarhetsperspektiv. Vill du kika mer på detta fina företag så finns de här.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *