Coolsculpting, funkar det?

posted in: Uncategorized | 0

Vi har tidigare skrivit om Coolsculpting här i bloggen, när vi hade besök av Kenny Solomons. Nyligen skrev vi om hans återbesök efter behandling av flanks.

Det absolut vanligaste området att behandla är magen, iallafall när det gäller kvinnor. När det gäller män så är flanks/love handles väldigt vanligt, precis det område som Kenny behandlade. Haka är ett annat populärt område.

I fredags hade vår hudterapeut och coolsculptingexpert Nanne besök av Sasan, en man i 30-årsåldern som vill behandla just hakan för att få en mer definierad käklinje. Nanne behandlade honom med 2 applikationer “mini” vilket kostar 10200 kr.

På bilden ovan ser ni coolsculptingexpert Nanne själv, före och efter 2 applikationer mini under hakan. Mellan fotona är det 3 månader.

Behandlingen tar ca två timmar och under tiden är det viktigt att den som blir behandlat sitter riktigt still och när det gäller just hakan, faktiskt inte pratar eller rör munnen mycket. Munstycket kan i värsta fall ramla av och då måste behandlingen göras om.

-Var det jobbigt att sitta still med huvudet i 45 minuter gånger två? Och hur kändes behandlingen? Samt vad förväntar du dig?

Sasan svarar:

Först var jag lite nervös att det skulle göra ont men när behandlingen kom igång så släppte det. Att sitta stilla med huvudet fick Nanne påminna mig om några gånger:). Först blev det riktigt kallt och sedan försvann känseln och jag satt mer eller mindre och sov den sista tiden av behandlingen. Nu är jag grymt förväntansfull och vill se resultatet. Nanne har berättat att det tar cirka 12 veckor och att jag troligen behöver upprepa behandlingen igen för bästa resultat.

Om 3 månader återkommer vi med Sasans före- och efterbilder.

Hur funkar det?

Coolsculptingmetoden går ut på att eliminera fettceller med hjälp av kyla.

Vid tillräckligt lång tid och lagom kyla så går ca 25% av fettcellerna i området i programmerad celldöd. Dessa fettceller kommer inte tillbaka. Däremot har du fettceller kvar som kan öka i omfång om du går upp i vikt. Därför är detta en metod som passar bäst för dig som är viktstabil och trivs med din vikt. Det är inte en metod för viktminskning. Metoden är säker och har få biverkningar samt har godkänts av FDA. 

Det finns en mängd olika maskiner som kopierats efter Coolsculptingmaskinen som förlaga. Poängteras skall dock att dessa maskiner inte har testats och studerats  så som originalet. Därför är det omöjligt att jämföra Coolsculpting och dess resultat med andra maskiner vilka oftast levererar ett sämre eller inget resultat och inte heller är säkra vad gäller risken för frysskador.

Bilden ovan till höger visar en mage behandlad två ggr med max-munstycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *