ÄNTLIGEN-BOT MOT MELASMA!

posted in: Uncategorized | 0
  Jag har de senaste fyra åren haft problem med melasma som i mitt fall triggas av hormoner. Jag hamnade i klimakteriet, fick både hormonplåster och spiral och eftersom det finns ett samband mellan melasma och hormonbehandling fick jag både mustasch och mörka partier under ögonen.   Jag har alltid haft en väldigt fin hud med jämn hudton och bra struktur men numera är det ganska stor skillnad. Sedan beror en del av förändringen på solskador förstås. När jag var ung låg jag timmar i solen utomlands med kokosolja, minns att det till och med luktade bränt kött. Så otroligt korkat och dumt. Det är en stor utmaning att ta bort melasma, speciellt om man som jag har en mörkare hud. Behandlingar som IPL kan hjälpa och  är  ett intensivt, pulserade ljus som levererar ljusenergi som absorberas av färg (som pigmentering, hår eller kärl) beroende på vilken våglängd man vill filtrera fram. Men för mig funkar inte detta typ av behandlingar utan kan tvärtom skapa mer mörka fläckar. Nu har det precis lanserat en ny produkt på marknaden där till och med riktigt mörk hud kan behandlas. Reverse är en säker och effektiv trestegsbehandling av melasma och postinflammatorisk hyperpigmentering som spontant uppstår i ansiktet eller på kroppen. Den är också särskilt effektiv om man har sviter efter till exempel acne, brännskador eller solskador där behandlingen görs i tre olika faser där olika aktiva ämnen och syror läggs på huden. Behandlingen ger ett progressivt resultat och förbättrar huden och håller skadorna under kontroll. För bästa resultat görs denna behandling i en kur om 3 gånger med 4 veckors mellanrum och nyligen gjorde jag min första behandling. Nu finns PRX-Reverse att boka hos oss.   Det kändes ingenting speciellt men pirrar lite i huden när mjölksyran läggs på och Nanne som var min behandlare för dagen, har precis blivit utbildad då produkten är helt ny. Nu har vi bokat in en ny omgång om en vecka och jag är verkligen superspänd på resultatet efter sex veckor. Att få bukt med melasma är en stor utmaning då det inte finns några bra preparat för oss mörka men nu så! Återkommer med uppföljning förstås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *